• 0113 - 405 667
bedwantsen herkennen

Last van bedwantsen?

De Ongediertedienst lost het op!

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden is zeer lastig. Bedwantsen zijn een van de meest vervelende en hardnekkige soorten ongedierte waar u mee te maken kunt hebben. Onder andere door de resistentie voor veel soorten bestrijdingsmiddelen. Bedwantsen werden vroeger ook wel wandluis genoemd. De bedwants komt over de gehele wereld voor. Het is een bloedzuiger, die zich voornamelijk in de omgeving het bed ophoudt en ’s nachts actief is.

Een bedwants plant zich razendsnel voort, het is belangrijk om een bedwantsenplaag zo snel mogelijk aan te laten pakken door een professionele ongediertebestrijder. De Ongediertedienst weet precies waar de bedwantsen zich ophouden en zorgt er voor dat de bedwants volledig uitgeroeid wordt voordat deze zich verplaatst naar andere ruimtes in het huis.

Inzet van een professionele bestrijder bij het bestrijden van bedwantsen is in bijna alle gevallen noodzakelijk. Vraag ons om een vrijblijvend advies.

Bel 0113 - 405 667

bedwants op wit bed

Bedwantsen beet

Beten van bedwantsen veroorzaken jeukende huidirritaties. Een Bedwantsen beet gaat veelal gepaard met rode vlekken en zwellingen, waarbij men zich omwel kan voelen. Bedwantsen zijn geen kwestie van slechte hygiëne. Doorgaans worden bedwantsen meegenomen na verblijf in bijvoorbeeld een hotel. Ook kunnen eitjes meegenomen worden met kleding, meubilair, etc.
Een juiste aanpak van het bedwantsen probleem is dan ook heel belangrijk.

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen hebben een sterk afgeplat, eivormig lichaam en zijn roodbruin van kleur. Een bedwants is ongeveer 5-6 mm lang en 4 mm breed. De Bedwants heeft 3 paar poten en 2 voelsprieten. Bedwantsen zijn lichtschuw en worden overdag nauwelijks waargenomen. Wanneer u na de nachtrust rode bijtvlekken op de huid en/of kleine bloedvlekken in het beddengoed vindt, dan heeft u bijna zeker last van bedwantsen. Na het nuttigen van een bloedmaaltijd keren bedwantsen over het algemeen terug naar een vlakbij het bed gelegen schuilplaats. Bedwantsen worden maximaal anderhalf jaar oud. Het vrouwtje produceert gemiddeld 2-12 eitjes per dag. Hierdoor kan de aanwezigheid van een paar bedwantsen al snel uitgroeien tot een groot probleem.

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie