• 0113 - 405 667
houtworm behandeling

Last van houtworm?

De Ongediertedienst lost het op!

Houtworm en Boktor bestrijden

Het bestrijden van houtworm en boktor is van groot belang voor het behoud van uw woning. De kevers en torren zijn zelf niet de boosdoener, het zijn de larven die het hout aanvreten en als voeding gebruiken. De larven van de houtworm hebben een lengte van enkele millimeters. De larven vreten een heel gangenstelsel onder het houtoppervlak zonder dat u dat door heeft. Na een aantal jaren ontpoppen ze zich en vliegen uit. Daar ziet u dan de gaatjes van verschijnen in de buitenkant van het hout.

Het zelf bestrijden van de houtworm is lastig omdat grote oppervlakten onder druk moeten worden behandeld.

De Ongediertedienst is specialist in het bestrijden van houtworm en boktor. Als u niets of onvoldoende doet zal de plaag alleen maar groter worden. Laat ons uw situatie beoordelen en wij zorgen voor een passende, effectieve oplossing voor het bestrijden van de houtworm in uw huis.

Bel 0113 - 405 667

Houtwormbestrijding

Tot de houtaantasters rekenen we insecten zoals de houtworm, huisboktor en bonte knaagkever. Maar ook zwammen en schimmels zijn in staat houtconstructies onherstelbaar te beschadigen. Sterker nog, het blijkt dat door schimmels aangetast hout een uitstekende voedingsbodem is voor houtaantastende insecten. Beiden kunnen dus als het ware samenwerken.

De meest voorkomende houtaantaster is de (gewone) houtworm. De gewone houtwormkever tast zowel naaldhout als loofhout aan. De houtwormkever legt eitjes in spleten of nerven van het hout. De larven blijft ca. 3 jaar in het hout zitten, zodat deze houtwormlarve zich verpopt tot houtwormkever. De overlast is veelal te herkennen aan cirkelvormige uitvliegopeningen van 1-2 mm en daarbij dikwijls hoopjes boormeel.

In geverfd hout sterft de houtworm meestal vanzelf uit. Voor onbewerkt hout, zoals vloerdelen, balken en dakspanten is een professionele bestrijding noodzakelijk.

Houtworm behandeling

De beste manier om houtworm te behandelen is met gif of gas. Deze methodes kunnen en mogen enkel door een gediplomeerde ongediertebestrijder gebruikt worden. De behandeling met gif gebruiken wij het meest, het is een zeer effectieve methode. Houtworm met gif behandelen kan alleen op goed bereikbare plaatsen. Op deze houtwormbehandeling geven we dan ook garantie. Mocht de houtworm weer terugkomen binnen een aantal jaren dan geven wij gratis een herhaalbehandeling. De behandeling met gas is complex en kostbaar en voornamelijk geschikt voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie