• 0113 - 405 667
mierenplaag

Last van mieren?

De Ongediertedienst lost het op!

Mieren bestrijden

mieren bestrijden

Een mierenplaag in huis is erg vervelend en het is belangrijk om direct de mieren te bestrijden. Een mierennest kan zich erg snel uitbreiden en dan wordt de mierenoverlast nog groter. De Ongediertedienst maakt gebruik van verschillende effectieve methodes om de mieren te bestrijden afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Het bestrijden van faraomieren mag uitsluitend door een professionele (gediplomeerde) ongediertebestrijder worden gedaan. U bent hiervoor bij ons op het juiste adres! Tuinmieren kunnen bij kleine aantallen worden bestreden met doe-het-zelf middelen. Bij grote of aanhoudende mierenplagen kunnen wij snel en een effectieve mierenbestrijding voor u uitvoeren.

Bel 0113 - 405 667

Mierenplaag

Bij een mierenplaag zijn mieren uitermate hinderlijk. Ze brengen schade toe aan vooral voedsel en kunnen ziekteverwekkende bacteriën overdragen.

De faraomier en de tuinmier zijn de meest voorkomende mieren in en rond de woning of andere gebouwen.

Faraomieren zijn heel klein (ca. 2 mm lang) en geelbruin. Het is een echte alleseter, maar heeft wel een voorkeur voor vlees(waren). Deze mieren komen van oorsprong uit de tropen, maar komen al meer dan 100 jaar in Nederland voor. De nesten van de mieren bevinden zich altijd binnenshuis.

Tuinmieren komen in geheel Nederland voor. Zij nestelen meestal buitenshuis, maar nemen vaak uw woning of gebouw op in hun voedselroute. De tuinmier zijn tussen de 3 en 5 mm lang en zwart of zwartbruin van kleur. Tuinmieren voeden zich bij voorkeur met suikerhoudende producten.

Mieren verdelgen

Heeft u een beginnende mierenplaag ontdekt dan kunt proberen zelf de mieren te verdelgen. Dit kan met verschillende middelen die te koop zijn in de tuinwinkels of bouwmarkten. Een veelgebruikt middel is mierenpoeder. Mierenpoeder is buitenshuis te gebruiken en werkt snel en effectief. Een mierenlokdoos is te gebruiken voor kleine mierenplagen in huis. Doordat met gebruik van deze middelen het mierennest niet bestreden wordt, kan de plaag steeds terug keren. 

De professionele ongediertebestrijder heeft middelen waarbij de werkzame stoffen door de mieren meegenomen worden naar hun nest, waarna de mieren verdelgd worden.

Bij faraomieren zal er altijd een professionele ongediertebestrijder ingezet moeten worden, omdat hiervoor geen bestrijdingsmiddelen voor particulier gebruik in de handel zijn.

De Ongediertedienst kan snel en effectief de situatie inschatten en met een passende oplossing komen om de mieren te verdelgen.

Mieren gelbehandeling

mieren gel behandeling

In de gel die als mierenverdelger wordt gebruikt, zit een stof die de mieren heel lekker vinden. Bij het aanbrengen van de gel gaan ze massaal eten. De mieren nemen het gif mee naar het nest, waardoor het mierennest verder uitgeroeid zal worden. Deze mieren gelbehandeling kan uitsluitend door een professionele ongediertebestrijder zoals de Ongediertedienst worden uitgevoerd.

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie