• 0113 - 405 667
muizenplaag bestrijden

Last van muizen?

De Ongediertedienst lost het op!

Muizen bestrijden

Het bestrijden van muizen wordt vaak in eerste instantie met doe-het-zelf middelen zoals een muizenval of muizengif gestart. Vaak blijkt dit echter niet afdoende om een muizenplaag te bestrijden, waarna inzet van een professionele ongediertebestrijder noodzakelijk is.
De Ongediertedienst voert eerst een inspectie uit waarbij gezocht wordt naar sporen van muizen en de schade die zij eventueel hebben toegebracht aan uw huis of bedrijf. Ook wordt gekeken waarom de muizen aanwezig zijn en de ongediertebestrijder geeft u een aantal tips om een muizenplaag te voorkomen. Na de inspectie wordt de bestrijding van de muizen gestart. Afhankelijk van de situatie kan dit met muizenvallen of met muizengif uitgevoerd worden.

Muizen bestrijden doen wij snel en effectief. Heeft u last van muizen? Bel de Ongediertedienst!

Bel 0113 - 405 667

Muizen in huis

Muizen zijn een probleem wanneer zij binnen in huis of andere gebouwen worden gezien. De muizenplaag in gebouwen worden meestal veroorzaakt door huismuizen. Deze verblijven meestal binnen gebouwen of in de directe omgeving ervan. Vooral in het najaar, wanneer het kouder wordt, proberen de muizen massaal naar binnen te komen. De muis heeft een groot scala aan natuurlijke vijanden, echter binnen gebouwen is dit beperkt. Muizen kunnen zich razendsnel voortplanten. Een volwassen vrouwtjesmuis krijgt ca. 50-60 jongen per jaar. De jonge muizen zijn reeds na 2 maanden geslachtsrijp.

Muizen in huis kunnen ziektekiemen verspreiden en veroorzaken veel knaagschade aan bijvoorbeeld verpakte levensmiddelen, textiel, papier, leidingen en kabels. Knaagschade aan leidingen en kabels kan kortsluiting en storingen aan elektrische installaties of apparatuur veroorzaken.
Verder hebben muizen een sterke (hinderlijke) geur bij zich.

Muizenvallen

Veel mensen gebruiken een muizenval om muizen te bestrijden. De muis wordt gelokt met een stukje kaas of ander voedsel wat zij lekker vinden. Zodra de muis het voedsel aanraakt klapt door de gespannen veer de val dicht en zal de muis direct gedood worden.
Een meer diervriendelijke manier van muizen vangen is de klapval. Dit is een kooitje met een luikje dat dichtvalt als de muis binnen is, de muis kan er dan dus niet meer uit.

Muizengif

Bij muizengif wordt de muis aangetrokken door de geur van de muizengif korrels. Bij het bestrijden van muizen met muizengif is het wel belangrijk voorzichtig te zijn met kleine kinderen die het gif voor snoep kunnen aanzien.

Muizen verjagen

Muizen verjagen met ultrasoon geluid is ook een methode. De muizen blijven weg door dit voor hun vervelende geluid. Nadeel is dat de verjaagde muizen dan vertrekken naar de buren.

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie