• 0113 - 405 667
wespen bestrijden

Last van wespen?

De Ongediertedienst lost het op!

Wespennest verwijderen

Het bestrijden van wespen en een wespennest verwijderen is een specialiteit van de Ongediertedienst. Probeert u niet zelf een wespennest te verwijderen, dit kan levensgevaarlijk zijn. Sluit ook geen ingangen af van muren of kozijnen die naar het wespennest gaan. Hierdoor is de kans groter dat de wespen naar binnen, in huis komen. Een wespennest kan meer dan 5000 wespen bevatten en deze kunnen zeer agressief reageren. Meerdere wespensteken kunnen zelfs dodelijk zijn. Bij een wespenplaag is het daarom van groot belang dat u zo snel mogelijk een ongediertebestrijder inschakelt.

 

Wespen bestrijden

Bij het bestrijden van wespen draagt de ongediertebestrijder beschermende kleding. Verder gebruikt de Ongediertedienst voor wespenbestrijding meestal een verdelgingsmiddel in poedervorm dat in het wespennest of in de opening in de spouwmuur wordt geblazen. Dit poeder nemen de wespen mee naar het nest, waardoor de wespen gedood zullen worden. Binnen 24 uur zal de overlast afnemen. Als er na ca. 1 week geen wespen meer worden waargenomen kan het wespennest verwijderd worden.

Bel 0113 - 405 667

wespen bestrijden

Ontstaan van een wespennest

Het wespenprobleem begint als de wespenkoningin na haar overwintering onverhoopt besluit dat uw huis het aantrekkelijkste plekje is om haar kolonie te stichten. In het voorjaar houdt de wespenkoningin zich voornamelijk bezig met het maken van een nest, het leggen van eieren en het voeden van de jongen. Als in juli de werkster wespen de verzorgingstaken van haar overnemen, gaat zij zich alleen nog bezighouden met het leggen van eieren. Tegen die tijd heeft het wespennest ongeveer de grootte van een voetbal en biedt onderdak aan duizenden wespen.

Van alle vliegende insecten zijn wespen waarschijnlijk het meest bekend maar tevens ook het minst populair. Wespen worden door velen gezien als ongedierte vanwege hun brutale, agressieve gedrag en het te snel en lukraak steken.

Dit is een misvatting. In feite zal de wesp alleen steken als hij zich aangevallen of bedreigd voelt. In het voorjaar en de vroege zomer zijn wespen zelfs nuttig in de natuur omdat zij zich voeden met larven van andere schadelijke insecten. Vanaf juli/augustus gaan de werksters op zoek naar fruit en worden ze vaak aangetrokken door voedsel en kookgeurtjes in en bij onze huizen.

Als u een grote wesp ziet, dan is dit vaak een hoornaar. De hoornaar is een van de grootste wespensoorten die bijen, kleinere wespen en andere insecten vangt. Hoornaars hebben echter zelf soms ook een voorkeur voor het nestelen in huizen en vormen dan ook een probleem.

Ook grotere libellen vangen wespen of de wespendief, een sperwerachtige die de nesten van wespen uitgraaft om de larven te eten. Tenslotte zijn organismen als schimmels, bacteriën, mijten en zwammen in staat om wespen door aantasting en infectie te doden.

wespennest verwijderen

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie